Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

Vijesti iz regije

Hrvatska

Svijet

Zanimljivosti

Razno

Sport

Nepoznata Rijeka

Croinfodesnogore02

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

alt 

Povodom Međunarodnog dana muzeja u Muzej grada Rijeke ponovno je postavljena izložba Riječka luka, povijest, izgradnja, promet, čije je otvorenje bilo u petak 18. svibnja u 19 sati. Izložba će biti otvorena do 15. rujna 2012.

 

alt 

 

Jedna od najuspješnijih izložbi Muzeja grada Rijeke, izložba Riječka luka, povijest, izgradnja, autorice Milice Trkulja, nakon već davnog postava 1999. –2000., te gostovanja u Muzeju prometa u Budimpešti, Muzeju grada Zagreba i u Civici Musei di Storia ed Arte u Trstu, ponovno se prikazuje u Muzeju grada Rijeke, no ovoga puta u obliku u kojem je Riječani nisu vidjeli.

Izložba će poslužiti kao uvod u gostovanje MGR u New Yorku na Ellis Islandu sa izložbom MERIKA Iseljavanje iz Srednje Europe u Ameriku 1880.-1914 u muzeju Imigracije.

Izložba se bavi tematikom iseljavanja stanovništva iz srednjoeuropskih država koncem 19. i početkom 20. stoljeća i njihovo doseljavanje u Ameriku. Osmislili su je djelatnici Muzeja grada Rijeke, a nagrađena je poveljom Hrvatskog muzejskog društva za 2009. godinu. Predstavit će se u Muzeju imigracije Ellis Island u New Yorku od 28. lipnja do 4. rujna, dakle tijekom ljetnih mjeseci, kad bi je prema procjenama organizatora, moglo vidjeti oko 350.000 posjetitelja.
 
Pogledajte slike s današnjeg otvorenja izložbe:
 
Klik na fotografiju otvara veću!!
 
 
alt 
Šarar, Trkulja, Dubrović
 
alt 
 
Publika na otvorenju
 
alt 
 
Predmeti iz luke
 
 
alt 
 
 
 
 
alt 
 
 
alt 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
 
alt   
 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
 
alt 
 
 
(croinfo.net museal team)