Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

Vijesti iz regije

Hrvatska

Svijet

Zanimljivosti

Razno

Sport

Razno

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Svima je poznata arapska priča o perzijskoj kraljici Šeherezadi, koja je svojem suprugu, kralju Šahrijaru, tisuću i jednu noć pričala priče prekidajući ih na najzanimljivijem dijelu kako bi odgodila svoju smrt za još jedan dan. Njezina hrabrost i ustrajnost najveće su odlike, ali i sličnosti s glavnim ženskim likom u novoj seriji RTL Televizije, „1001 noć", koja je drugačija od svega što su gledatelji dosad vidjeli.

Šeherezada Evliyaoglu (Berguzar Korel) mlada je udovica i samohrana majka dječaka Kaana. Kada se, unatoč obiteljskom protivljenju, odlučila udati za Ahmeta Evliyaoglua, pripadnika patrijahalne turske obitelji, i roditi mu dijete, Šeherezada nije slutila što joj je sudbina namijenila. Naime, Ahmet je neposredno nakon Kaanovog prvog rođendana poginuo u stravičnoj prometnoj nezgodi, a Šeherezada se morala sama boriti se za sebe i život svog djeteta koje je oboljelo od leukemije. U silnim nevoljama koje su je zadesile u narednim godinama, Šeherezada je sina uvijek stavljala na prvo mjesto, a sav zarađeni novac davala je za Kaanove neophodne medicinske tretmane i skupe ljekove. Danas Kaan ima pet godina i sve teže podnosi zloćudnu bolest. Jedne večeri Šeherezadu iznenadi radosna vijest da su doktori našli donatora koštane srži koji živi u Azerbejdžanu, no jedina prepreka koja stoji na putu sinova ozdravljenja je novac. Naime, pod hitno mora nabaviti 200 tisuća dolara za liječenje. Nakon što joj je banka odbila pozajmiti novac, Šeherezada se neočekivano pojavi na vratima Ahmetovih imućnih roditelja kako bi zatražila financijsku pomoć. G. Burhan Evliyaoglu odbije sudjelovati u životu jedinog unuka, bez obzira na njegovo zdravlje. Obeshrabena, ali u želji da joj sin što prije ozdravi, odluči iskoristiti posljednju šansu - upitati za pomoć Onura Aksala (Halit Ergenc), uspješnog biznismena i jednog od dvojice direktora uspješne građevinske kompanije u kojoj trenutno radi.

Na stvaranju ove dirljive serije originalnog naziva „Binbir Gece" radio je tim iskusnih ljudi iz turske filmske industrije. Scenartisti, redatelji i producenti pomno su planirali svaki detalj u seriji, a zbog pažljive pripreme, realizacije i zanimljivog sadržaja, „1001 noć" je u tri godine emitiranja postala jedna od jedinstvenih i najpopularnijih serija svih vremena. Svoju promociju imala je na turskom „Kanalu D", na kojem se emitirala u udarnom terminu i zadobila je simpatije brojnih gledatelja. Rado je bila gledana i na ostalim televizijama u našoj regiji, ponajviše na grčkim, bugarskim i makedonskim televizijama, dok ju je preko milijun i 300 tisuća gledatelja svakodnevno pratilo na srpskim TV ekranima. Osim u Hrvatskoj, serija „1001 noć" će se od ove jeseni prikazivati i u Bosni i Hercegovini.

Sadržaj svih epizoda pogledajte ovdje - LINK.

Više o seriji - LINK.

A zašto je serija toliko popularna - pročitajte ovdje - LINK.

A 19.09. Nova TV je nenajavljeno (kao da je uvrijeđena uspjehom i gledanošću 1001 noći) iznenada krenula sa svojom turskom serijom - Strasti Orijenta (kako su je preveli) - pročitajte više o njoj na linku - Nova telenovela iz Turske - Strasti Orijenta (već na Nova TV)

 

UPDATE 19.10.2010.

Popularnost, već sada u Hrvata kultne, turske sapunice i njenih likova pokušavaju iskoristiti svi poduzetni biznismeni, počevši od turističkih agencija pa nadalje...

A, najnovija bizarnost jest i da se u ponudi domaćih sex-shopova pronašao i “alat za dame” - vibrator koji nosi ime plavookog glavnog lika iz “1001 noći”.  

 

UPDATE 04.11.2010.

Onur, turska glumačka zvijezda Halit Ergenc, u metropolu dolazi u nedjelju za potrebe snimanja reklamnog spota, dok će mu se Šeherezada, Bergüzar Korel pridružiti u utorak

Najsretniji za stolom s Onurom

Loša vijest za fanove širom zemlje glasi: Onur i Šeherezada neće puno dalje od Zagreba. Dobra vijest veli kako je Konzum za sve svoje kupce organizirao veliku nagradnu igru koja će 50 najsretnijih bukvalno dovesti za stol s Halitom Ergencom. Nagradna igra započinje danas i trajat će do subote točno u 24 sata, a valja vam kupiti štogod u bilo kojoj prodavaonici Konzuma, pa poslati SMS za prijavu ili se prijaviti putem službenog Facebook profila tvrtke na adresi facebook.konzum.hr. Prijava treba sadržavati ime, prezime, broj računa, adresu, kontakt, zaprimaju se do 24 sata u subotu, 50 najsretnijih kupaca obavijest da su sretnici dobit će u nedjelju. Ekskluzivno druženje njih 50 s Halitom Ergencom dogodit će se u ponedjeljak, 8. studenoga u popodnevnim satima.

 

U ime preko pola milijuna stanovnika Lijepe Naše što od ponedjeljka do petka ne zna navečer nego sjesti pred mali ekran i netremice na RTL Televiziji pratiti zgode i nezgode Onura i Šeherezade u »1001 noći«, lako je ovih dana, kao u pjesmi Gorana Bareta, povikati – neka se čudo dogodi! I dogodit će se, već ove nedjelje čim zrakoplov dotakne pistu zagrebačkog aerodroma i na naše tlo nogom stupi Onur, odnosno turska glumačka zvijezda Halit Ergenc koji utjelovljuje lik Onura. Da čudo bude veće te da uz tisuće obožavateljica Onurova lika i djela na svoje dođe i jednako brojna pastva lijepe Šeherezade, koji dan kasnije, u utorak, u Zagreb dolazi i Bergüzar Korel, Halitova 12 godina mlađa supruga. Prije nije mogla zbog već ugovorenih obveza, a zajedno će u Zagrebu boraviti sve do četvrtka 11. studenoga tako da ih se fanovi nauživaju dok poput turista šetaju našom metropolom.

Par koji je zaludio Hrvate

No, ne događaju se čuda ničim izazvana. Za ovo, koje će se dogoditi nakon jedva sto odgledanih epizoda serijala, sve zasluge nosi Agrokor, odnosno Konzum Ivice Todorića u kojem su prvi shvatili koliki je marektinški potencijal glumačkog para koji je zaludio Hrvate, ili su, što je još vjerojatnije, uz to i jedini koji imaju financijskog potencijala da ih ugoste. Halit Ergenc i Bergüzar Korel u Zagreb dolaze zbog snimanja Konzumove promotivne kampanje kojoj je Halit Ergnec zaštitno lice. Detalji reklamnog spota još su tajna. Odnosno, marketinški stručnjaci trgovačkog lanca iz dana u dan otkrivaju djelić po djelić slagalice ne bi li napetost bila veća. Za sada se zna da se glumce neće stavljati u nikakve ekstremne situacije. Ili, kako nam kratko poručiše iz Konzuma, »novi Konzumov reklamni spot imat će šaljive elemente te će prikazati slavne glumce u svakodnevnim, ali i u do sada u Hrvatskoj neviđenim situacijama«.

Čudo u Kerempuhu

A za svog boravka u Zagrebu lijepi bračni glumački par odsjest će u Westinu. Hotel s pet zvjezdica i predsjednički apartmana bio je jedina njihova želja. Drugih prohtjeva, kojima su zvijezde tog kalibra sklone, nema. Sam apartman u kojem su primjerice spavali George Bush i Vladimir Putin, rasprostire se na nekih 180 četvornih metara, ima dvije kupaonice i dvije sobe, veliki dnevni boravak, ima lijep pogled na čitavu metropolu i cijena za noć je 11 tisuća kuna. Koliko će, pak, koštati kompletni boravak turskog para u Hrvatskoj, baš kao i sama propagandna kampanja, nemoguće je doznati. No, zato se zna da su domaćini željni glumcima pokazati gradske znamenitosti, baš kao i kulturnu i gastro ponudu Zagreba i Hrvatske. Lista nekoliko etabliranih restorana i naslovima nekoliko kazališnih predstava već je odletjela put njih i njihova menadžera, pa se ne treba čuditi ako se kojem sretniku dogodi da recimo u kazalištu »Kerempuh« sjedne pukim slučajem do Onura i Šeherezade, pa zajedno s njima, recimo, gleda »Čudo u Poskokovoj Dragi«.

Pomirenje u Zagrebu

Zagreb je, uostalom, odavna spreman za čudo ovakve vrste, spremniji nego recimo za ulazak u EU, dolazak Svetog Oca, teror Zagrebparkinga i slične tričarije. Slastičarnice su pune kolača imena Šeherezade, majice su odavna urešene Onurovim imenom, kumice na Dolcu znaju sve prodati na turskom, a seks shopovi lansirali su vibrator koji se zove Onur. Elem, odbrojavanje je počelo. Hoşgeldin Onur ve Sherezade! Ili, po naški, dobro nam došli, tim više ako je istina pisanje požutjela ili poludjela tiska kako u Zagreb dolaze ne bi li svoj brak izvukli iz manje krize u koju su, navodno, zapali. Ako je u tome i trunak istine, držimo im fige, jer uspije li Zagrebu ta mirovna misija, eto njih i dogodine!

(sapunice, croinfo.net)