Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_sidebar.php on line 8
Login
Register

Strict Standards: Only variables should be assigned by reference in /home4/croinfo1/public_html/templates/shape5_vertex/vertex/responsive/responsive_mobile_menu.php on line 278

Home

Vijesti iz regije

Hrvatska

Svijet

Zanimljivosti

Razno

Sport

Svijet

Korisnička ocjena: 0 / 5

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

McLaren-P12

Novo izdanje časopisa CAR Magazine vodi nas kroz ekskluzivnu priču o novom McLarenu P12 - duhovnom nasljedniku McLarena F1. U narednih 12 mjeseci možemo očekivati i promociju ovog novog superautomobila.

Osam stranica časopisa, koliko je CAR Magazine izdvojio za ovu jurilicu, otkriva puno detalja o novom McLarenu, kodnog imena P12. Saznali smo ono najbitnije, a to je srce ovog ljepotana. Radi se od twin-turbo V8 motoru zapremnine 3,8 litre koji razvija impresivnih 800 KS. Automobil će imati ugrađen KERS sustav, te upravljač preuzet iz F1 bolida. Za razliku od izvornog F1, P12 će imati dva sjedala. McLarenov direktor Anthony Sherrif izjavio je za CAR Magazine kako su eksperimentirali s tri sjedala, ali zbog previše utjecaja na povećanje dimenzija, odustalo se od te ideje.

Što se tiče već spomenutog motora, radi se o istom motoru koji se nalazi u MP4-12C modelu, ali s novim specifikacijama i tuning nivoom. KERS će dodati još snage koju će dobiti iz energije kočenja. Lagana karbon-fiber vlakna su u ovom sportašu standard. Saznali smo i cijenu P12 modela. Ona bi se trebala kretati oko 750.000 eura.

http://www.flickr.com/photos/58772910@N07/6730540693/in/photostream/

(presretač, croinfo.net car team)