Zanimljivosti

Zanimljivosti

Zašto uložiti novac u izradu dobre reklame?

Korisnička ocjena:  / 1
LošeNajbolje 

Cilj reklame jest omogućiti pristup širokoj publici te na taj način privući potencijalne klijente. Ukoliko je reklama napravljena kvalitetno ona služi kao oruđe koje će uvelike unaprijediti vaš posao. Navesti ćemo 10 korisnih savjeta za stvaranje uspješne reklame:

 

privuci-kupce 1.    Privucite pažnju ciljane publike – reklama mora biti namjenjena za točno određeno tržište. Greška koja je veoma česta jest stvaranje generičkih reklama koje ne privlače pažnju potencijalnih klijenata.

2.    Naglasite svoje kvalitete – ukoliko želite da vaša reklama bude uspješna tada morate naglasiti svoje kvalitete odnosno istaknuti one važne faktore koji baš vaš proizvod čine posebnim.

quality

 

bunny3.    Stvorite svoj prepoznatljivi imidž – svi možemo prepoznati upečatljiprepoznatljiv-imageve žuto-crvene boje MacDonaldsa čak i kada jurimo autoputem iznimno velikim brzinama! Danas na tržištu postoje mnogi proizvodi koji su uspješno stvorili svoj osebujni imidž ili logo. Međutim, još uvijek postoji i velik broj kavalitetnih proizvođača koji nisu obratili dovoljno pažnje na promidžbu svojih proizvoda što za posljedicu ima veliki nedostatak u poslovanju.

4.    Morate potrošiti novac da biste zaradili novac – postoji mnogo načina da se uštedi novac , međutim izrada reklama i promidžbenog materijala nije nešto na čemu trebate štedjeti. Loša ili nedovoljno razrađena reklama negativno će utjecati na prodaju. Uspješno reklamiranje traži ulaganje, ali imajte na umu da je novac uložen u reklamu – pametno uložen novac čije ćete plodove veoma brzo ubirati!

moneyman

5.    Objavite svoju reklamu na pravom mjestu – imajte na umu svoju željenu publiku tj. klijente! Objavljivanje reklame u vašem omiljenom časopisu, novinama, radio stanici ili televizijskom kanalu možda i nije najbolje rješenje. Dobro se informirajte u pogledu toga što vaša željena publika čita, sluša i prati putem medija i na osnovi tih informacija objavite svoju reklamu.

time 6.    Pravo vrijeme – poput većine poslova i vi imate uspone i padove, odnosno dobra i manje dobra razdoblja. U onom periodu kada vam posao dobro ide potrošite i više novaca za reklamu jer će vam to pomoći da svoje proizvode bolje prodate, a kada posao uđe u period stagnacije manje trošite i na reklmu.

 

7.    Raznolikost – često se događa da odluku o postavljanju reklame temeljimo na cijeni i obično oglašavamo samo na jednom mjestu. Ovo je također jedna od čestih grešaka. Dakle, ukoliko želite da vaša reklma bude uspješna oglašavajte na nekoliko različitih mjesta bez obzira na troškove. tdiversity

8.    Ne pokušavjte privući sve – ne postoji proizvod ili usluga koja će se svima svidjeti! Mnogi poslovni ljudi pokušavaju smisliti strategiju kojom bi se probili na svako moguće tržište. Ovakav pristup nije uspješan, a može biti osobito poguban na manje obrte i poduzeća. Stoga, uložite vrijeme da pronađete svoju ciljanu publiku i tržište te svoj posao osmislite na taj način da zadovoljavate sve potrebe koje vaše ciljano tržište ispoljava.

tpeople-rush

9.    Testirajte svoje reklame unaprijed – ukoliko imate vremena i sredstva koje možete investirati u željenu publiku tada provjerite i testirajte svoju reklamu unaprijed! Dakle, provjerite unaprijed da li vaša ciljana publika i klijenti razumiju i prihavaćaju poruku koju pokušavate odaslati svojom reklamom.

testing10.    Nadgledajte svoje reklame – veoma je jednostavno svakog novog kupca/klijenta pitati kako je saznao za vas te na taj način dobivate veoma jasnu informaciju o tome koja vaša reklama pri kojem oglašivaču privlači najviše klijenta.

 

 

 

 

Tea Turkalj, croinfo.net

izvor: www.allbusiness.com

Share

Udruga 051

PRETRAŽIVANJE

Jezici

Posjećenost

9056331
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
159
3161
10411
9021571
71042
98758

Vaš IP: 54.80.146.251
Sad je 23.11.2017 00:52:08